2008. április 5., szombat

Ashram Bashram

Aprilis 5 Rishikes
Kenyszerpihin vagyunk. Na nem mintha bannank, mert Rishikes nagyon franko hely. Tele jobbnal jobb ettermekkel es fiataloknak valo lazulos helyekkel.
Andikat megharapta egy majom, mert ugye ez meg nem tortent meg vele es hat mindent ki kell probalni :-) Korhazba toloncoltuk a Malacurral, bar igaz ami igaz, nem nagyon kellett eroltetni, mert ezuttal o is teljesen egyetertett azzal, hogy ezt most nem hagyhatja ennyiben. Ot darab oltast utaltak ki neki amiket az elkovetkezendo egy honapban fog megkapni, pontos datum szerint.
Egyontetuen ugy donytottunk, hogy legalabb harmat itt varjunk ki, nehogy veletlenul valahol utkozben erjen bennunket az aktualis szuri datuma.
Ugyhogy most itt elvezzuk ennek a Gangesz melletti hegyek es volgyek kozotti kis varoskanak a vendegszeretet. Tele vagyunk hatizsakosokkal, azok kozul is a ha lehet ugy mondani, a meg szegenyebb budzsevel rendelkezo fiatalokkal. Tudjatok, azok a tipusok, akik kernek egy pohar vizet, de jo nekik a csapviz, mert ok nem utasitjak el az indiai kulturkort. Aztan amikor megkapjak, udvariasan megkerik a pincert, hogy legyen mar olyan kedves felmelegiteni nekik ebben a huvoskes idoben. Aztan amikor meg megerkezik a forro viz, egy jol iranyzott mozdulattal landol benne a hatizsakjukbol elokerult sajat teafilterjuk. Es persze ezt 6-8 oraban, mert ugyebar esik az eso. :-)
A kinezetukbol kiindulva ra kell hogy jojjek, hogy rongyosnak sem olyan egyszeru lenni. Nekunk peldaul az Andival nem megy. Hiaba veszunk mindenfele helyi buggyos nadragokat es felsoket, nem tudunk hippik lenni. Egyszeruen keptelenek vagyunkk szinekben ennyire egymasra uvolto darabokat unkra aggatni. Hianyoznak valamint az egyeb kiegeszitoink is mint labikrakozepig ero rongyos tarisznya, likas kendo felek az amugy 100 fokban a nyakunk kore biggyesztve, honapos rasztak es zsirgubbancsok a hajunkbol, campingsajt meretu lukakat igenyelo tribal fulcsik a fulunkbol. Es hat nem utolso sorban hianyzik belolunk az onmagukat kereso ashramos spiritualis fiiiiling.
Egymasra nyilnak egyebkent a hiresebbnel hiresebb ashramok, elukon nagy guruk, akiknek onmagukat hirdeto plakatjai mar mar szemelyi kultusznak tunik szamomra. Barki jelentkezhet egyebkent a tobbszaz "harmadik szem meditacio" , "no mind meditacio" , "No dimension meditacio"es a tobbiek valamelyikere, raadasul nehanybol van intensiv kurzus is azoknak, akiknek csak 4 nap all a rendelkezesere, hogy kitarjak szelesre a belso kapuikat. :-)
Haaaat, nemtom.
Egyet kell ertenem a Chrissel, hogy igazi mester, nem kampanyol tanitvanyok utan, hanem a tanitvany keresi meg a mestert es nem hiszem, hogy 5 nap alatt meg lehet tanulni azt, amire tobb evtized is sokszor keves. Es azt sem hiszem, hogy mindenki alkalmas ra, hogy mindenki keszen allna arra, hogy kinyiljon a belso lelek igazi kapuja. Igy aztan ezt az egesz ashramoruletet amit itt tapasztalok kenytelen vagyok egyfajta divatoruletnek betudni. Szeretnem hangoztatni, hogy nem alapvetoen az Ashramok ellen van kifogasom es abban is biztos vagyok, hogy leteznek nagyon jo kurzusok Indiaban is, de azok biztosan nem egy het alatt akarjak megtanitani a csakraid megnyitasanak a modjait. Kicsit komolytalanna teszik nekem ezt az egeszet. Mar csak pont az i-re a sok sadunak oltozott koldulo feher ember, komolyan nem ertem, hogy ok mi a fenet keresnek itt. Erdekessegkent jegyzem meg, hogy a narancssarga ruhas nagy indiai szentembereknek, akik egyebkent nem tobbek szerintem mint alruhas koldusok, marihuanara azert mindig tellik. Nem nagyon lehet ugy elmenni mellettuk, hogy ne erezned az apolatlansaguk es a fuves cigijuk buzet.

Egyebken szakad az eso harom napja. Csak nem elkezdodott valami az esokes hamarosan bekoszonto evszakbol..... :-)

Azert nem irok tehat mert nem tortenik semmi emlitesre melto, meg a fenykepezogepemet is csak negy nap utan vittem ki a hotelszobabol. Nagyokat kartyazunk es zabalunk mert a kaja, mint eddig az osszes vegi helyen, isteni. Aprilis 9.-en hagyjuk el Ashramorszagot es irany Kajuraho tantrikus templomai. Juhhheeeeej!

6 megjegyzés:

Évi írta...

Olyan jó még ezeket is olvasni amikor nem történik semmi nekünk ez is érdekes.

Zsani írta...

Hűűű, szegény Andi!!!!!!
Gyorsan gyógyuljon meg!!!!
Küldtem gyógypuszit...-)))
Ma elkerültük egymást, de pótoljuk mindenképpen!!!!
Pussszancsok!!!!

Névtelen írta...

Jobbulást Andinak!
Azért dobhatnál 1-2 képet, hogy jobban eltudjam képzelni a helyet ahol vagytok.
Jó tovább utazást! Páá

Unknown írta...

Kedves Era!
Remélem megint a nagy utazás újabb jó kalandján töritek a fejeiteket, hogy ilyen régóta nem írtok.

Névtelen írta...

Várom a beszámolót az új kalandokról is, szertek elidőzni a blogodban!

Névtelen írta...

Whoever owns this blog, I would like to say that he has a great idea of choosing a topic.