2008. május 6., kedd

1. Nap / Besi Sahar - Ngadi Bazar

830 - 930 meter
Aprilis 21. Hat elkezdodik. Ulunk a buszon Besi Sahar fele es en azon gondolkodom, hogy milyen lesz, milyen leszek en? Egyetlen eselyem, hogy elkap valamifele gepszij es az huz at magaval a hagon, mert itt es most el sem tudom kepzelni, hogy majdnem 5000 metert kapaszkodom majd felfele. Na majd pont en!
Konnyu kis delutani setaval kezdodik a nevezetes turank, alig emelkedik az ut, tele vagyok hat onbizalommal. Legbelul azert tudom am, hogy valaminek hamarosan tortennie kell, mert ilyen emelkedes mellett jo ha juliusra felerunk. A festoi Marsyangdi folyo volgyeben setalunk, a kozeli hegyek es rizsfoldek paraba vannak burkolozva. Sziklak es palmak kozott kanyarog a zubogo folyo, olyan lenduletes es eroteljes, hogy kizartennek a reszenek a raftingolasa. Alig egy par ora az elso napi menetel. Szallasunk egy nagyon vicces badoglemezekbol osszetakolt sorhaz jellegu epitmeny. Wc es zuhany az udvaron, vagy a folyoban, ha valaki bator. En a magam reszerol a mai napra lemondok a tusimusirol, reggel elore harom hetre levakartam a koszt magamrol. :-)
Este eloszor szembesulunk az egyen etlaprol, mellyel utunk joreszen talakozni fogunk es a fogasok sosem, csak az arak valtoznak majd rajta. A 20 rupis asvanyviz mar itt is 40! (A legdragabb egyebken fent a hagonal majd 300 nepali hajitofa.) Oromkodes es Kukri rum a delutan tovabbi resze es egy gyors es korai vacsi utan a nyolc ora mar agyban talal minket.

A ket Paprikajanos :-)
Na, nem szerettem meg ezeket a hidakat...

Ilyen is van?! Terkepen!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fantasztikus képek!

Névtelen írta...

Nice blog. Thats all.