2008. május 6., kedd

4. Nap / Bagarchhap - Chame

2160 - 2670 meter
Egy csodasan indulo nap. Arra ebredek, hogy fenyaradat omlik be a szobankba es amint kinezek az ablakon megpillanthatom vegre az Annapurna ketto kristaly tiszta hofodte csucsatit. A pontos magassagi meretekkel majd faradjon a Chris! hihi
Kipattan a szemunkbol az alvas igy 11 pihenteto ora utan :-) es rohanok fotozni, mert ilyenkor a legszebbek, kora hajnalban. Nem vagyok egyedul, mert a galerian mindenki fotozik. Bakancsban, termopulcsiban es alsogatyeszben! Bisay is itt fontoskodik, minden csucsot neven nevez, ot szavas angoljaval probal mindent elmagyarazni. Ebbe alltalaban belefaradok, de ma csak bamulom a hatalmasokat es Bisay kivul marad a vilagomon. Reggeli kozben is megy a szokasos nyogvenyelos meating, aztan meg erkezik a hajmereszto szamla. Upsz, kicsit elengedtuk magunkat. A 200 rupias szobaarakhoz 4500 fogyasztas tarsul. Azt hiszem vissza kell vennunk egy kicsit a dorbezolasbol.
Egy nagyon komoly emelkedovel inditunk es ahogy szokott lenni az elso husz percben log a belem, de rendesen. Aztan ahogy raallok a tempomra azt veszem eszre, hogy olvadnak a kilometerek a labam alatt es meg csak el sem faradok. Lassu leptekkel es egyenletes utemben haladok es olyan konnyu felfele, hogy elszall az osszes faradsagom, mintha boldogsag hormon aradna szet az egesz testemben. Egy jo masfel oraig tart a csigalepcso, de nem veszek rola tudomast. Samsarat hallgatok es neha neha megallok megcsodalni ezeket az elkepeszto hetezres remekmuveket. Totalisan kitisztult az ido, igaz eddig sem panaszkodhattunk, mert maximum a fotozast nehezitette a parasabb ido, ma viszont nyoma sincs meg egy baranyfelhonek sem.

Megint valtozik a taj. Kis fenyvesekbe erunk, friss fa es fenyogyanta illat terjeng a levegoben.
Hatalmasakat kell szippantani belole. Tudtam en mindig, hogy vagyom ide, de most mar azt is kezdem erteni, hogy miert. A kerdes inkabb az, mi lesz velem nelkule? Semmi nem fog annyira maron fajni, mint ezeknek az oriasoknak a kinzo hianya. Azon kapjuk magunkat, hogy mar a kovetkezo Nepali utat tervezgetjuk, hiszen annyi csoda var meg itt rank.
A sun kosi vagy Kalnali 12 napos raftingjai a legmelyebb termeszetben tavol minden civilizaciotol, es megannyi trekk abben a csodalatos orszagban. Ez a tarsitasa a termeszet eme egyedulallo kepzodmenyeinek, a nepali kulturanak es az idojarasnak, ez joker adu asz!

Minden kis falu egy ekszerdoboz ahonnan nepali es tibeti szemek mosolyognak rank. A bejaratnal es a kijaratnal imamalmok porgetesevel tudatositom magammal, hogy itt vagyok, most vagyok itt!!!!! Nem tudok betelni vele, mint ahogy semmi massal sem itt Nepalban.
A korai indulasnak koszonhetoen mar delre Chameban vagyunk, mar csak a szokasos kerdes marad, mivel ussuk el az idot estig. Hat, kartya, rum, tea van, ugyhogy nagy baj nem lehet!












1 megjegyzés:

Névtelen írta...

If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.