2008. május 6., kedd

6. Nap / Upper Pisang - Manang

3300 - 3540 meter
Mi vagyunk a fasza csapat tehat termeszetes, hogy a felso uton kozelitjuk meg Manangot. Ez egyreszrol egy kis aklimatizacio is hiszen 3700 - ig kell felkapaszkodni Ghyaruig, masreszrol sokkal szebb kilatas nyilik a most mar egymas utan sorra elobukkano oriasokra. Nevszerint, Annapurna II, Gangapurna, Annapura III, Annapurna IV es meg ketto, aminek most nem jut eszembe a neve, de majd potolom. Olyan tiszta az ido, hogy a vilag vegeig ellatunk. Egymast erik a budhista falvak, egyik edesebb mint a masik, minden kanyarban all egy sztupa, imamamlom, vagy hatalmas kolapok melyekbe szinten imakat vestek. De jo is lenne egyet hazavinni beloluk.

Porterek Bragaba akarnak megszallni, de mivel Andinak komolyabban elojon a terdproblemaja Managot valasztjuk mert ott tobb mindent lehet napkozben csinalni, az biztos, hogy holnap nem jon fel velunk az Ice Lake-hez, onnan ugyanis le is kell maszni. Remkepkent lebeg a szemunk elott a hago utani 1700 meteres sulyedes, de most elhesegetjuk gyorsan.
Manang a legnagyobb falu talan inkabb kozseg a vonulat ezen oldalan. Vannak boltok, pekseg, (ami nagy ajandek a sok egyhangu kaja utan) jakszoros moziterem, meg rengeteg jobb es roszabb vendeghaz.
Nekunk sikerul egy roszabb fajtat talalnunk elsore, a tulajok nem hajlandok tudomast venni a porterekrol, oket egy istaloban akarjak elszallasolni. Ez viszont magatol erthetodoen nekunk nem tetszik. Megprobalunk kivenni nekik egy szobat, de a tulaj nem ad, sot megfenyeget minket, ha tovabb akadekoskodunk akkor felisut leisut! Meg azon is problemaznak, hogy Bisayek lent ucsorognek, felnek rossz fenyt vetnek az "elokelo" szallodajukra. Hullafaradtan ujabb keresgeles, vegul nem marad mas lehetoseg mint kivenni egy szobat nekik, mar ahova beengedik oket. A portereknek ez a fajta semmibe vetele csak Manangban volt tapasztalhato egyebkent, Bisay szerint egy nagy maffia az egesz, mar ha ezt probalta kinyogni a parszavas angoljaval. Erdekes egy dolog ez a mi ket kis emberkenknel. A hala vagy megnyugodas semmi jele nincs az arcukon, inkabb buszkeseg, meg mintha meg mindig azon forrongananak, miert is nem volt jo nekunk Bragaban. Nem nagyon foglalkozunk vele, ketszaz rupcsit meger nekunk, hogy jo szobaban tudjuk oket. Este a szokasok tevekenyseget uzzuk, kartya es tea, de a rum ezuttal nekunk mar kimarad, hiszen tartosan magasabbra ertunk ahol mar nem javallott az alkohol fogyasztas. Mivel Andi nem jon a Lakehez, o meg utoljara berendel egy rumos teat! :-)



Bragai Kolostor
Bisay mindent felgyujtott :-)

A meseszep felso ut pisangbol.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Thanks to the blog owner. What a blog! nice idea.