2008. február 12., kedd

Hampi fotok

Hogy is irhatnam le Hampit, mely szavak adhatnak vissza ennek a kulonleges helynek a hangulatat? Hasonlot kepzeljetek el mint a Grand kanyon, oriasi teruleten elszort gigantikus meretu kovek es sziklak ezrei. a voros kokupacok hegyekke tornyosulnak, tetejukon nahat, templomok mindenhol es a volgyekben banan es rizsultetvenyek zoldellenek. Ebben a szornyu termeszeti adotsagokkal rendelkezo teruleten fekszik a tobb mint 600 eves Vijayanagar kiralysag varosanak a romjai. Total mindegy merre indulsz el, mert az teljesen biztos, hogy romokba, templomokba, osi piacterekbe botlasz mindenkeppen. Ja es hat az sem ront eme elmenyeiden, hogy mindezeket a felfedezeseket masodmagaddal eled meg. Kisse megterhelo ebben a fullaszto melegben (itt az van) de mindenkeppen erdemes egy ket hegyet megmaszni. Egyresz termeszetesen a templom miatt, masreszt viszon leirhatatlan panorama nyilik fentrol a kornyekre es a mereteit is csak itt sejtheted meg.







Most kell megemlitenem, hogy bar azt azert nem gondoltam, hogy mas utazok a kardjukba dolnek majd, ha meghalljak a mi kis nolimited 5 honapunkat, na de azert ez mar tulzas!
Goan kivul ugyanis emberrel nem talakoztunk aki ne minimum harom honapra jott volna, de a hat honap az altalanos.
Itt Hampiban peldaul a legtobben huszon egynehany evesek eppen csak leeretsegiztek es mar huztak is el a matrixukbol, jo messzire. Penzuk nem sok van, napi 300 - 500 Rupcsibol elnek, meg kell mondjam, hogy egesz faszan. Inni nem isznak csak szivnak (de azt rendesen, bar eleg kis gyenge dolognak gondolom) fu meg ki tudja miert, meg honnan, de mindig mindenhol van. Mindegyikuk egyedul utazik, legfejebb rovid kis idoszakokra csatlakoznak ossze, ha anyagi vagy erzelmi szuksegletuk igy kivanja. Nyitottak, kedvesek es aranyosak, mindnek pontos elkepzelese van a vilagrol es hogy hol helyezkednek el benne. Valoszinuleg meggyozodesuk, hogy mindent tudnak es ezt inkabb aranyosnak talalom mint bosszantonak, mert emlekszem, hogy en is pont ilyen voltam. Meghagyjuk hat oket ebben a hitukben es inkabb csak elvezzuk a tarsasagukat, az egesz roppan szorakoztato. Az egesz Guest house egy csalad, barhova leulhetsz, ihatsz ehetsz szivhatsz...mar aki akar vagy rajzolhatsz a nagy kozos fuzetbe ha valami jo gondolaton vagy.
Mi kicsit kilogunk a harmincas eveinkel, de mi legalabb mashogyan elvezzuk ki a perceket. Sor van ugyebar! :-)
Es mindehez raadasul vegre egy jot is alszom miutan sajat bungit vettem ki magamnak, vegre nem er a redvas szunyughalo bebe a pofamba es nem is zabalnak fel ejjel a dogok! 600 forintal rontom eme mokaval az anyagi helyzetunket. :) Tisztara megeri. marmint nekunk, mert fiatal barataink ertetlenul neznek rank, miert nem harman lakunk egyben, sporolhatnak 200 forintot... hihi erre jo az oregseg, ebben a matuzsalemi korban mar megengedunk ennyi extrat a kenyelmunkert.



















8 megjegyzés:

Krisztina Hera írta...

Istenem de fantasztikusak ezek a legutobbi kepek!!!
A vonat leszallasi kalandotokrol ne is beszelve:-)))
Koszonom hogy ilyen surun irsz, ha a Hugira varnek bele is orulnek:-)))

Millio puszi nektek es vigyazzatok nagyon magatokra

Kriszti

Évi írta...

Hát Mimácska úgy érzem most vívtátok meg az első igazán kemény harcotokat.Nagyon szépek a fotok,lesem minden este az új híreket.Puszil az anyóskád

Névtelen írta...

Egy ideig kimaradtam a blogszkenelésből, és kicsit leesett az állam erre járva, hogy milyen helyeken szambáztok!:)

Gyí, és kűggyétek a blogot, hogy pillázhassunk mi is itt a hazai gettóban érdekeseket!

http://kacatvilag.blog.hu/2008/02/12/indiai_kalandok

Névtelen írta...

Fantasztikus képek!!!!!!!

ericska írta...

Koszi gyerekek mindenkinek, klasz klasz minden, irok is ha tudok mindig am. A vonat leszallas sem olyan gaz, jot rohogtunk rajta utolag.

Holnap SAJNOS el kell mennunk Hampibol... :(

Zsani írta...

Fantasztikus képek!!!!Kedvencem az indiai emberke csónakkal!!!!-)))

ericska írta...

Hat azzal a csonakkal eveztunk at!
hihihi

Mariann írta...

Csodálatos képek!!!
Örülök, h ilyen szép helyen vagytok,és ilyen jól érzitek magatokat!!!!