2008. február 12., kedd

Hampi Hampi Hampi

Hampi. Itt es most, ezen a kotombon irom pont eme sorokat. Meg kell, hogy mondjam, hogy Indiaba megerkezesem ota ez az elso igazi olyan elmeny, amit ha akarnek sem tudnek mashoz hasonlitani. Mert ez egyedi fenseges es csodalatos, soha meg csak hasonlot sem lattam, az elmenyeink a Borobudurral vetekszenek.
Mi ez a Hampi, mi a francot keres itt a semmi kozepen? Ki a felelos ezekert a tobbszaz tonnas granit darabokert, a folyokent kanyargo oazisokert es a romokert, amelyek majomkiralyok titkait orzik.
Barkivel is beszeltunk mindenki kihagyhatatlan programkent emlegette es mivel Pistimek megiscsak felmentek Rajahstanba ( szerencsere ugye? :-), mi nyertunk igy egy extra hetet, eleg idonk maradt Palolemre es arra is, hogy eljojjunk hat Hampiba.


A nyolc ora alatt a vonattal, nem sikerult egyetlen elhetonek latszo indiai varoson keresztuljonnunk. Hospetbe erkezunk meg, nincs jobb szo ra mint az, hogy undorito az egesz.
Meg a vonaton gyanutlanul allunk a leszallashoz keszulodve, jol tele van a kocsi hatizsakosokkal.
Meg csak lassulunk mikor mar az ablakon nyulkalnak befele az indiaiak, mar kezdenek ugralni fel a vonatra, a fejunk felett dobaljak be a csomagjaikat a kurva nenekejuket! Kinyilik az ajto es bakker hatvan indiai csaladostul mindenestul kezd benyomakodni, tolnak befele a vonatba, nem jatek basszus. Egy ilyen allomason 5 percet all egy vonat, aki fentmarad, az igy jart. Fejem felett adogatjak befele a gyerekeket, a labam alatt pedig koszos sporttaskak szantjak a boromet.

Baromarcuak. Na megindulunk mi is, senkit nem kimelek, durvabb ez mint a kuzdoteren.

Minden erommel tolom az elottem allokat kifele. A Malac mar lent van, mintha lerugott volna egy ket barmot, de tojnak ra, mar masznak is vissza befele. Maradek energiammal egy nagyot lokok kifele is, meg aztan befele is es az igy keletkezett kis helyet hasznalom fel az utolso rohamra. Lerugok ket ujsagpapirba csomagolt valamit, amit tolnak a labamra, de a faszkalap, mar rakjar helyette a masikat. Na most mar a fazonba rugok, uvoltok ra magyarul, hogy mifele allat nep vagy te barom, majd oldalra rantom a hatizsakomat es nyerek! Harom indiait lesoportem a lepcsokrol.

Chris azonnal raallit a csomagokra, mert az Andi meg a vonaton van. Latom ahogy hatulrol dobalja el az embereket, de valahogy mindegyik helyere kerul ketto masik.Egyszer csak megjelenik Andi elgyotort feje is az ajtoban, na rugd vagd, nem apad...valahogy sikerul a Chrisnek letepni ot onnan. Megalkuszunk egy riksassal aki 80 rupcsiert atvisz Hampiba.

Folyamatos bokdoses es lokdoses a jarmuig, hella madam five rupi, hello madam, hella, hela, madam, madam, madam.... kisgyerekek. Megyunk at Hospeten, de remes te jo eg! Ha csak egy kicsit is lassitunk, mar szallnak is rank mint a legyek, szkulpen madam! de mar ezt is megfejtettuk, amikor lattam, hogy az osszes boltban kapni hasznalt tollat is.

Csak 9 kilometer es Hampiban vagyunk, mar elsore bejon, hinduizmus, vallas, templomok, szent hely ez csak sor nem lesz mar megint. :-) A Hampi bazar egy jopofa forgatag melyet a Virupaksha templom ural a kozepen. Rengeteg guesthouse, de mi a folyo tulpartjat valasztanank es hiaba gyozkod riksasunk, hogy hat utan boring, nincs tobb hajo, mi nem engedunk a 12-bol.

Szerencse, kurva jo ez az oldal, sok bungalos guesthouse, fetrengos ettermekkel, buddha bar zenevel es....es... (LP bekaphatja a friss infoit) sorrel, jeghideggel.

Megnezunk vagy 10-et. A kohaz/sajat "furdo?" megoldasokat azonnal likvidaljuk, undorito koszos getto kamra. A bungalok sem sokkal jobbak, de legalabb jo a hangulatuk, kivulrol egeszen jopofak. Vegul dontunk, de nem a szoba alapjan, inkabb a kedves nepali sracok miatt, akik latvan a hezitalasunkat, meg lejebb is mennek az arral. Az amugy rohejes 250 rupirol 150re. Ez fejenkent 350 Ft.- Na ezert aztan ne varjunk nagy csodat igaz?

Egyebken edes kis belso kertunk van es ugy tunik harom kacsank is. Viszont van kis tavacska, palmak, a fetrengos kajaldabol jo kis zene szol..baratkozunk na! a furdo kozos es okadek. En aztan biztosan nem revezek itt semmi nagy akciot, talan par napig meg zuhi nelkul is elvagyok... Bukta! Szervezetem itt dont ugy, hogy felveszi a normal emberek wc-re jarasi ritmusat, reggel nyolcra tul vagyok mindenen. Nahat! :-) A szobaban egyebkent keptelen vagyok aludni es barmennyire hullafaradtan ajulok be oda, nem vagyok annyira relaxalt, hogy atlepjek a melyalvasos fazisba. Hallom, hogy az egyik szomszedos bungiban meg megy a moka, hu bazmeg, a fene a gusztusukat. Ket eber ejjel utan beveszek egy altatot es csodak csodaja, vegigalszom az ejszakat. Vilagos van mikor ebredek. Tombolok az oromtol, nahat ennek is lehet orulni....




2 megjegyzés:

Zsani írta...

A vonatos sztori nagyon ijesztő, tisztára beleéltem magam...brrrrrrrr....de a bungaló még azon is túltesz bakker!!!!...minden tiszteletem, amiért bevállaltázok...ááááááááááááá!!!!

ericska írta...

Nem nagyon volt mas lehetosegunk, de mokas volt nagyon! :)