2008. február 28., csütörtök

Jodhpurban lettem spanyol!

Jodhpur a kek varos. Nem is rossz mi? a kep alapjan hm? Es valoban kekek a hazak , a fenseges erodbol pedig csodalatos (na mar megint ezzel jovok) kilatas nyilik az egesz hatalmas nemtudom hanyadik Maharadzsa birodalmara. Egyebkent viszont egy budos, koszos es zsufolt nagyvaros.
Gyakran eszembe jut most apukam amikor azt kerdezte, hogy mi a fenet fogunk mi itt 5 honapig csinalni. (Es pedig hat Jodhpur egy falu Jaipur, vagy Delhihez kepest!) Semmit draga apukam, menekulunk innen ahogy letudtuk a kotelezo latnivalokat. Itt meg levegot venni is nehez, a szmog elkepeszto suruseggel borul ra a varosra. A szar az utcan folyik, bar igaz ezt mar megszoktuk. A szagok akkor is itt teljesen letagloznak minket. Semmifele indiai kajara nem vagyunk es rohejesen sok 160 rupiat kifizetunk egy elegans etteremben ! egy tanyer krumpli pureert!
Jaj, most latom csak, hogy mennyi szart irtam Jodhpurrol, pedig az erod elkepesztoen hatalmas, soha hasonlot nem lattam. Egyszeruen bevehetetlen, mind meretei miatt valamint strategiai felepitese okan is. Nem reszletezem az erodbeli kirandulasunkat, mert jobbra tolem latom, ahogy Malac ur reszleteiben elemzi a tortenelmi es epiteszeti remekmu minden jelentos esemenyet.
Alapvetoen nem erzem itt rosszul magam, de oszinten szolva alig varom, hogy holnap reggel vitorlat bontsunk es el innen. Isteni szerencse, hogy harmunk kozott ezuttal is duborog az osszhang. Mind egyetertunk abban, ha olyan helyre erunk, inkab ket nap alatt legyurjuk a latnivalokat es huzunk fel eszakra fel, jaj kimondani is olyan misztikus, a Himalajaba.


Es, hogy miert is lettem spanyol? Sokadszor mondom el, hogy itt minden mas mint delen, vagy videken. Mindenki uvolti rad, hogy vatszjorkantri!!!!!!!! fulsertoen es idegesitoen. Nem kezd veled kulturalt beszelgetest, hanem minden kapualjbol (szarkupacbol) ijesztegetnek :-) uvoltenek a fuledbe. A melletted elsuhano riksabol raduvoltik. Csak tudnam mit gondolnak, hol lesznek mire a valszt megkapjak.... Mondanom sem kell, hogy senkinek foggalma sincs arrol, hogy hol van magyarorszag, viszont az ehes foggalmaval mind tisztaban vanak. Kurvara meguntam amint beteltol voros pofajukkal ramvigyorognak "ehesorszagbol". Ezert aztan Malcurral kitalaltuk, hogy erre a kerdesre azt mondjuk, SPANYOL!
Igy max a a vamoszalaplaja szall a fulunkbe ahogy tavolodunk a shopjat, cigit, fuvet kinalo Indiai lebuj nepsegtol. Hogy van az, hogy a nagyvaros mindenkibol a rosszat hoza elo.....

Hat akkor ime Jodhpur kepekben.

Ez itten lenni en a hotelunk rooftop ettermebol.


Andi mamajanak, hatha igy jobban megerti a vonatbeli elhelyezesunket, bar en nem ertenem :-)



A hazak pedig kekek



A maharadzsanak itt is mindig jo dolga van, bar a nep szegeny..... imadjak. Hat ez india itt nem divat utalni akinek tobb penze van.




Es hat a piac! tisztazhatatlan termekek buja vegetacioja...


Gyongyosbolt hurra!!! :-)


Egy kupac szar


Es a fantasztikus erod!


Emi, nezd, galambok! :-)


Friss juicet tessek





9 megjegyzés:

izman írta...

I go thru all your photos and I found its very nice place and very good travel experience.

You are luck to have change to travel.

Regards
izman
http://interestinghobby.blogspot.com

ericska írta...

Dear Izman,
Thanks, and I am very happy to make this jorney and that long! Thanks again for your comment.
My best regards, Erika

Ande írta...

Nekem elég izgalmasnak tűnik, az erőd pedig félelmetes!!! Látom a gyöngyösboltod azért csak sikerült megtalálni :))))

Évi írta...

Na ez tényleg a sűrüje Indiának.Köszi a galambos képet,jó lett volna ott valamelyik maharadzsának nem tudom hányadik feleségeként kikandikálni a galambos ablakok közül.Ölel az anyóskád.

Gree írta...

szió!

Találtál valami olyan gyöngyöt amit még nem ismertél? ;)

Névtelen írta...

Era, lehet, hogy a körülmények nem a legjobbak, de a képeid lélegzetelállítóan szépek!

Pittike írta...

Hali! Fura nekünk bejött a város. Bár biztos hozzá tett, hgy 15 fokban nem volt bűz. Viszont éjjel megfagytunk. A szállásotok szuper!!!! Pittikéék is ott laktak. Az a tetőterasz nem volt rossz :-) Ildiről pont ugyanijen fotó van. Ja karkötőket vagy tizet cipeltem haza.

ericska írta...

Sziasztok!
Pittike mostan neked irok szepen.
Nekunk is bejott, de mostan nem banjuk itten Puskarban, hogy itt vagyunk es nem ottan.
Viccet felreteve rettenetesen budos volt, szmog!
Ejika imadja puskart egyebkent pedig ma kepzeld csak el, latott egy kigyot! Pizonyam
(nagyon megijedett)

Zsani írta...

Az erőd mintha a Gyűrűk Urának egy részlete lenne...nagyon izgalmas!!!!...ismét szuper fotók!!!!!Puszi